Selangor Synergies: Bincang perkembangan ‘Selangor Maritime Gateway’ | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Selangor Synergies: Bincang perkembangan ‘Selangor Maritime Gateway’

OLEH NADIAH ZAMLUS

SUBANG JAYA, 11 APRIL: Selangor Synergies yang memasuki siri ketujuh kali ini membincangkan langkah penambahbaikan untuk meningkatkan kedudukan negeri itu sebagai ‘Smart State’.

Forum perniagaan bertajuk ‘Selangor Maritime Gateway’ (SMG) itu menyaksikan pemegang taruh, kerajaan dan industri swasta membincangkan inisiatif menghidupkan kembali Sungai Klang serta kawasan sekitarnya menerusi projek berkenaan.


Forum sorotan anjuran Pemerbadanan Menteri Besar (MBI) Selangor itu turut membincangkan kesan SMG kepada industri perumahan, pengangkutan, komersial, sosial, industri dan perkembangan peruncitan di negeri ini.

Antara panel yang menyertai forum yang dihadiri kira-kira 100 peserta itu adalah Ketua Pegawai Eksekutif Knowledge Economic City Madinah, Dato’ Mahmud Abbas; Ketua Pegawai Eksekutif Business Sweeden di Malaysia, Sara Hedin; Ketua Pegawai Eksekutif Landasan Lumayan Sdn Bhd, Syaiful Azmen Nordin dan Ketua Pegawai Eksekutif Westport Holdings Berhad, Datuk Ruben Emir Gnanalingam.

Forum yang berlangsung hampir dua jam di Hotel Dorsett Grand Subang itu dikendalikan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan IBR Asia, Dato’ Beatrice Nirmala.

Turut hadir ialah Ketua Pegawai Eksekutif MBI Selangor, Raja Shahreen Raja Othman.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next