Selangorkini
SELANGOR

Smart PJ Waste Solution Lab terima sambutan menggalakkan

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 23 APR: Hari Terbuka Smart PJ Waste Solution Lab @SS2 anjuran Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) pada Sabtu lalu menerima sambutan menggalakkan daripada penduduk setempat.

Sekretariat Media Unit Komunikasi Korporatnya berkata, penganjuran program bersempena Hari Bumi yang disambut pada setiap 22 April itu sebagai usaha menghargai dan menyemai rasa tanggungjawab selain meningkatkan kesedaran dalam kalangan masyarakat untuk melindungi bumi serta alam sekitar.

“Program ini terbahagi kepada dua sesi iaitu sesi pertama bermula 10 pagi hingga 12 tengah hari manakala sesi kedua pada 2 hingga 4 petang.

“Antara aktiviti yang diadakan sepanjang program termasuk jualan bahan tanaman tumbuhan seperti bahan kompos cecair, anak pokok, biji benih serta demonstrasi penggunaan kaedah penanaman sayur-sayuran secara hidroponik,” katanya dalam kenyataan.

Acara yang berlangsung di  di Jalan SS 2/63, Petaling Jaya itu turut memberi hadiah berupa bahan kompos cecair dalam botol 1.5 liter kepada 300 pengunjung terawal.


Pengarang :