Tidak masuk campur dalam siasatan SPRM –  Salahuddin | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Tidak masuk campur dalam siasatan SPRM –  Salahuddin

PUTRAJAYA, 2 APR: Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Salahuddin Ayub menegaskan tidak akan campur tangan dalam siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung penahanan setiausaha politiknya.

Dalam kenyataan malam tadi, Salahuddin berkata, beliau dimaklumkan mengenai penahanan setiausaha politiknya.

“Ingin saya tegaskan bahawa saya tidak akan campur tangan dalam siasatan pihak SPRM dan saya akan membiarkan undang-undang mengambil tempatnya,” katanya.


Menurutnya, setiausaha politik beliau adalah seperti rakyat Malaysia lain yang tertakluk kepada undang-undang.

“Saya berpegang teguh kepada prinsip keluhuran undang-undang dan saya yakin dan percaya pihak SPRM akan menyiasat kes ini dengan adil dan bebas,” katanya.

SPRM menahan setiausaha politik berkenaan kerana disyaki menerima suapan berbentuk seutas jam tangan bernilai kira-kira RM28,000.

Menurut sumber SPRM, lelaki berusia 47 tahun itu ditahan kira-kira jam 5 petang ketika hadir memberi keterangan di Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya.

Sumber memberitahu penerimaan jam tangan itu sebagai dorongan untuk membolehkan sebuah syarikat pembangunan mendapatkan projek di bawah kementerian tersebut.

– BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next