SELANGOR SUKANKINI

Tiket percuma sempena FAS Ladies Night, hargai penyokong wanita

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 15 APRIL: Peningkatan ketara pembabitan wanita dalam arena sukan bola sepak tempatan mendorong Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) menganjurkan ‘FAS Ladies Night’, esok.

FAS melalui entri terbaharu di laman sesawang memaklumkan, pihaknya akan memberi kemasukan percuma untuk golongan terbabit bagi menonton perlawanan Piala FA menentang Felda United.

Katanya, FAS Ladies Night atau sinonim dengan gelaran ‘Malam Beli Jiwa’ itu bagi menghargai penyokong wanita terhadap skuad gergasi merah di luar sana selain menarik lebih ramai peminat wanita untuk turun ke Stadium Shah Alam.

“Terdapat beberapa langkah mudah yang perlu penyokong kami lakukan untuk menikmati faedah ini. Pertama, anda perlu memuat naik gambar anda di Instagram, Facebook atauTwitter dan tag @faselangor berserta hashtag #FASBeliJiwa.

“Kemudian anda hanya perlu menunjukkan bukti gambar anda sudah dimuat naik kepada petugas yang memeriksa tiket dan selepas itu anda akan dibenarkan masuk,” katanya.

Selain kemasukan percuma, FAS juga akan mengadakan ‘Jersey Giveaway’ khas untuk penyokong wanita selepas FA Ladies Night.

Peminat bola sepak di seluruh dunia mula memberikan tumpuan terhadap sukan bola sepak wanita seperti Piala Dunia Wanita dan Liga Juara-Juara Eropah Wanita.

Mulai 2015, gergasi besar pembuatan permainan video, EA Sport menyertakan pasukan wanita turut tersenarai dalam permainan FIFA 16 sebagai simbolik kapada sokongan mereka kepada bola sepak wanita.


Pengarang :