Selangorkini
KUALA LUMPUR, 15 Mei — Ketua Polis Selangor Datuk Noor Azam Jamaludin (dua, kiri) menunjukkan tanda bagus pada gimik Pelancaran Rondaan Cegah Jenayah (RCJ) Polis Selangor bersama Prasarana di Stesen MRT Sungai Buloh hari ini. Turut hadir, Ketua Jabatan Sekuriti Prasarana Berhad Hasan Bachok (dua,kanan). — fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
SELANGOR

58 kes curi, samun dilaporkan di MRT

SUNGAI BULOH, 15 MEI: Sebanyak 58 kes curi dan samun direkodkan di 21 buah Stesen Transit Aliran Massa (MRT) dari 1 Januari hingga 30 April lalu, kata Ketua Polis Selangor, Datuk Noor Azam Jamaludin.

Beliau berkata, 19 kes direkodkan di stesen MRT Ampang Jaya, 15 di Petaling Jaya, 11 di Sungai Buloh, tujuh di Serdang, empat di Gombak dan dua kes di Subang Jaya.

“Bagi membendung kejadian jenayah dan memastikan keselamatan di kawasan stesen-stesen MRT, polis bersama Prasarana akan meningkatkan rondaan cegah jenayah di kawasan MRT menggunakan Unit Kereta Peronda, Unit Rondaan Bermotosikal dan tugas am di balai-balai berdekatan.

“Selain itu, polis Selangor juga mengedarkan 400 borang maklumat balas balik kampung di kawasan Stesen MRT Surian dan Sungai Buloh,” katanya pada sidang media pelancaran progam rondaan cegah jenayah bersama Prasarana Malaysia Berhad, di sini.

Noor Azam berkata inisiatif awal polis Selangor adalah bagi mengingatkan orang ramai yang balik kampung untuk menyambut Hari Raya supaya mengisi borang untuk membolehkan polis memantau rumah-rumah mereka agar jenayah pecah rumah dielakkan.

—BERNAMA

 


Pengarang :