AirAsia dinobat syarikat penerbangan terbaik | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

AirAsia dinobat syarikat penerbangan terbaik

KUALA LUMPUR, 1 MEI: AirAsia dipilih sebagai Syarikat Penerbangan Terbaik berdasarkan Pertumbuhan Mutlak Penumpang (Asia Tenggara) pada Anugerah Changi Airline Singapura 2019 baru-baru ini.

Ini adalah pengiktirafan ke atas peningkatan 4.1 peratus penumpang yang dibawa ke Singapura berbanding 4.5 juta yang dicatatkan pada 2018, meningkat daripada 4.3 juta pada tahun sebelumnya, kata syarikat penerbangan tambang rendah itu dalam kenyataan hari in

Ia berkata, AirAsia juga dihakimi berdasarkan pergerakan penumpang penerbangan ketiga tertinggi secara keseluruhannya pada 2018, bersama-sama Singapore Airlines Group, Jetstar, Cathay Pacific Airways dan Lion Group.


Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Singapura, Logan Velaitham berkata, bersama Changi Airport Group (CAG), AirAsia telah mengembangkan Singapura menjadi hab ketiga terbesarnya, dengan kira-kira 40 penerbangan sehari dari bandar-bandar di Malaysia, Indonesia, Thailand dan Filipina.

“Sebagai syarikat penerbangan asing terbesar yang beroperasi di Singapura, kami akan terus menghubungkan bandar-bandar baharu dan memberi pelancong lebih banyak pilihan,” kata AirAsia.

Bagi menyokong rancangan pertumbuhan CAG, AirAsia melancarkan laluan antarabangsa pertama dari Ipoh ke Singapura pada 2018, katanya.

Anugerah Changi Airline, yang kini memasuki edisi ke-14, mengiktiraf syarikat penerbangan atas sumbangan mereka ke arah mengukuhkan dan mengembangkan Singapura sebagai hab penerbangan.

– BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next