BERITA UTAMA SELANGOR

Hotel Concorde saji Sup gear box sepanjang Ramadan

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 1 MEI: Bagi pengemar sup gear box, anda kini boleh menikmati keenakan juadah berkenaan ketika berbuka puasa di Hotel Concorde sepanjang Ramadan, kali ini.

Chef Masakan Melayu, Mohd Hafizi Abdul Aziz berkata, sup berkenaan dimasak setiap pagi sepanjang Ramadan bagi memastikan kualiti serta rasanya terjamin ketika dihidangkan kepada pelanggan.

“Menu yang menjadi pilihan pelanggan hampir saban tahun itu diadun dengan rempah ratus yang diadun sendiri oleh tukang masak kami.

“Dengan harga bayaran bufet iaitu RM120 ini, orang ramai boleh menikmati sup gear box bersama 300 jenis menu termasuk sajian utama dan juga pencuci mulut,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika Media Ramadan Food Review di Hotel Concorde, semalam.

Sementara itu Pengarah Pemasaran dan Jualannya, Amilia Alias berkata, tema ‘Selera Berbuka Warisan Dinda Kanda’ menjadi pilihan pihak hotel tahun ini.

Antara menu lain yang ditawarkan ialah Bubur Lambuk Ayam Dara Lada Hitam, Bubur Lambuk Daging Batang Pinang, Bubur Lambuk Makanan Laut dan Kari Kepala Ikan Jenahak.

“Promosi istimewa yang ditawarkan kepada pelanggan ialah, mereka hanya perlu membayar RM100 buat tiga hari pertama dan tiga hari terakhir Ramadan, untuk menikmati hidangan berbuka puasa di sini.

“Dengan kepelbagaian menu yang dihidangkan serta rasa yang cukup lazat, ini adalah harga yang paling berbaloi yang anda boleh perolehi dari Hotel Concorde,” katanya.

 


Pengarang :