Jakarta kembali tenang | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Aishah Amin

Jakarta kembali tenang

 

JAKARTA, 24 Mei: Kota Jakarta, yang tegang akibat demonstrasi dan rusuhan selepas pengumuman keputusan Pilihan Raya Presiden (Pilpres 2019) Selasa lepas, kini kembali tenang dengan penduduknya beraktiviti seperti biasa.

Perkhidmatan pengangkutan umum, premis peniagaan dan komersial di Tanah Abang, Jalan MH Thamrin, Jalan Sabang, dan Jalan KH Wahid Hasyim, lokasi berlakunya rusuhan itu, kembali beroperasi hari ini.


Namun, jalan MH Thamrin dan Jalan Imam Bonjol yang menempatkan bangunan Badan Pengawas Pemilihan Umum (Bawaslu) dan Komisi Pemilihan Umum (KPU) masih ditutup kepada lalu lintas, dengan anggota polis dan tentera masih melakukan kawalan ketat di kawasan berkenaan.

Ketua Divisyen Hubungan Masyarakat Polis Indonesia, M Iqbal dalam satu kenyataan berkata, tujuh perusuh terbunuh dan sembilan anggota keselamatan, cedera dalam beberapa siri rusuhan itu.

“Yang harus diketahui publik bahwa yang meninggal dunia adalah massa perusuh. Bukan massa yang sedang berjualan, massa yang beribadah, tidak,” katanya. -BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next