SANDAKAN, 11 Mei — MENANG… Suruhanjaya Pilihan Raya mengumumkan kemenangan Calon DAP Vivian Wong ShIr Yee dengan undi 16,012 dan majoriti 11, 521 di Pusat Penjumlahan Undi di Dewan Aktiviti Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Tiong Hua malam ini. –fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
NASIONAL

Kemenangan Vivian tunjukkan rakyat masih sokong PH – Anwar

SANDAKAN, 12 MEI: Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, kemenangan Vivian Wong daripada DAP pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sandakan jelas menunjukkan rakyat masih memberi sokongan dan dukungan padu kepada Pakatan Harapan (PH).

Namun, Anwar berkata kepimpinan PH tidak boleh merasa selesa dengan kemenangan Vivian, sebaliknya perlu terus bekerja keras bagi memastikan taraf ekonomi rakyat terus terbela di setiap peringkat.

“Selain itu, pimpinan PH juga dinasihatkan agar menggerakkan segala usaha membantu Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dalam merealisasikan tujuh teras strategik bagi mencapai matlamat ‘Kemakmuran Bersama’ yang diumumkan sewaktu Perutusan Perdana Setahun Malaysia Baharu,” katanya dalam kenyataan di sini malam tadi.

Anwar, anggota Parlimen Port Dickson, turut mengucapkan tahniah kepada Vivian kerana diberi mandat oleh rakyat di Sandakan untuk menjadi wakil rakyat mereka.

“Saya yakin beliau mampu menggalas tanggungjawab ini dengan baik seperti mana yang dilakukan mendiang bapanya (Datuk Stephen Wong Tien Fatt),” katanya.

SUMBER: BERNAMA


Pengarang :