Kontena bawa sumbangan rakyat Malaysia tiba di Palestin | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Kontena bawa sumbangan rakyat Malaysia tiba di Palestin

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 29 MEI: Empat kontena yang membawa sumbangan rakyat Malaysia untuk diagihkan kepada penduduk Gaza di Palestin, selamat tiba di wilayah itu, pada 26 Mei lalu.

Berita gembira itu dimaklumkan Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM), Dr Ahmad Sani Araby dalam satu kenyataan, baru-baru ini.


“Alhamdulillah bantuan hasil infaq rakyat Malaysia yang mengamanahkan MAPIM untuk disampaikan kepada saudara Islam di Gaza, Palestin sedang giat diagihkan.

“Bantuan ini menjadi bukti bahawa rakyat Malaysia sentiasa bersama dalam membela bumi yang dijajah oleh Israel,” katanya.

Beliau berkata, pihaknya turut terharu apabila penduduk di Gaza melambaikan tangan serta berteriak kuat dengan menyebut ‘thank you’.

“Jelas terpampang kegembiraan mereka tatkala melihat bendera Malaysia dan Gaza dipasang bersama pada lori kontena yang membawa kotak bantuan makanan.

“Terima kasih rakyat Malaysia yang peduli ummah,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next