SELANGOR

Lebih 2,000 penduduk Parlimen Gombak terima sumbangan Aidilfitri

OLEH SHEEDA FATHIL

GOMBAK, 22 MEI: Lebih 2,000 penduduk di sekitar Parlimen Gombak menerima sumbangan Aidilfitri daripada Kerajaan Negeri dengan nilai keseluruhan RM1.8 juta, hari ini.

Ahli Dewan Negeri Gombak Setia, Muhammad Hilman Idham berkata, ia membabitkan empat Dewan Undangan Negeri (DUN), iaitu Bukit Antarabangsa, Sungai Tua, Gombak Setia dan Hulu Kelang.

Katanya, sumbangan itu adalah antara tradisi Parlimen Gombak dalam menyantuni rakyat di kawasan terbabit terutama ketika Aidilfitri.

“Secara tradisinya kita memang sudah mengadakan sumbangan Aidilfitri ini sejak dahulu lagi, sekali gus menyantuni rakyat di sini untuk menceriakan mereka.

“Pada tahun ini juga kita berpeluang menyumbang bantuan tunai RM500 setiap seorang dan sedikit keperluan dapur bernilai RM150,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui media pada Program Sumbangan Eidul Fitr Parlimen Gombak di Masjid Al-Ridhuan, Hulu Kelang, di sini hari ini.

Beliau mewakili Menteri Hal Ehwal Ekonomi yang juga Ahli Parlimen Gombak, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali untuk menyampaikan sumbangan terbabit.


Pengarang :