Malaysia Airlines perluas perkhidmatan carter ke Jepun | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Malaysia Airlines perluas perkhidmatan carter ke Jepun

KUALA LUMPUR, 15 MEI: Malaysia Airlines akan memperluaskan perkhidmatan carternya ke Jepun selepas memeterai perjanjian dengan syarikat pengurusan pelancongan Apple Vacations & Conventions Sdn Bhd untuk menyediakan penerbangan carter dari sini ke Hokkaido, Jepun, pada Disember.

Dalam kenyataan bersama, mereka berkata syarikat penerbangan itu akan menyediakan enam penerbangan carter terus dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang New Chitose dari 5 Dis hingga 29 Dis.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Airlines Izham Ismail berkata penerbangan carter ini akan menggunakan satu daripada pesawat Airbus A330-300.


“Kami berharap dapat memperluaskan perkhidmatan carter kami ke Jepun dan membolehkan lebih ramai penumpang menggunakan perkhidmatan Hospitaliti Malaysia kami yang tiada tandingan,” katanya.

-BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next