Selangorkini
Passenger planes of Malaysia’s national flag carrier, Malaysian Airline System Bhd (MAS), sit in the tarmac at Kuala Lumpur International Airport in Sepang, outside Kuala Lumpur, Malaysia, Wednesday, Dec. 6, 2006. National carrier Malaysia Airlines will embark on a massive exercise to improve service, match rivals’ lowest fares, and revamp its ticketing process to catch up with regional foes Cathay Pacific and Singapore Airlines, its chief executive said Wednesday. (AP Photo/Vincent Thian)
NASIONAL

Malaysia Airlines perluas perkhidmatan carter ke Jepun

KUALA LUMPUR, 15 MEI: Malaysia Airlines akan memperluaskan perkhidmatan carternya ke Jepun selepas memeterai perjanjian dengan syarikat pengurusan pelancongan Apple Vacations & Conventions Sdn Bhd untuk menyediakan penerbangan carter dari sini ke Hokkaido, Jepun, pada Disember.

Dalam kenyataan bersama, mereka berkata syarikat penerbangan itu akan menyediakan enam penerbangan carter terus dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang New Chitose dari 5 Dis hingga 29 Dis.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Airlines Izham Ismail berkata penerbangan carter ini akan menggunakan satu daripada pesawat Airbus A330-300.

“Kami berharap dapat memperluaskan perkhidmatan carter kami ke Jepun dan membolehkan lebih ramai penumpang menggunakan perkhidmatan Hospitaliti Malaysia kami yang tiada tandingan,” katanya.

-BERNAMA


Pengarang :