Mazlan Bujang dilantik Pengerusi BERSATU Johor | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Norhayati Umor

Mazlan Bujang dilantik Pengerusi BERSATU Johor

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 1 MEI: Bekas Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) Johor, Mazlan Bujang, dilantik sebagai Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Johor yang baharu.

Setiausaha Agung, Dato’ Marzuki Yahya dalam kenyataan memaklumkan, pelantikan Bekas Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) Johor itu berkuatkuasa 25 Mei ini.


Katanya, pelantikan Mazlan yang juga Ketua bahagian Tebrau itu bagi menggantikan bekas Menteri Besar, Dato’ Osman Sapian.

“Adalah diharapkan dengan perlantikan ini, Mazlan dapat menyumbangkan idea dan tenaga serta menjalankan tugas yang diamanahkan ini dengan penuh komitmen dan jujur demi kepentingan parti.

“Beliau akan mengambil alih tugas ini dari Osman,” katanya.

Pada masa sama, Marzuki berkata, Presiden BERSATU, Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak pernah menjadi Pengerusi Badan Pimpinan Johor sebaliknya, beliau merupakan Pengerusi Pakatan Harapan Negeri Johor.

Selain itu, katanya, pimpinan BERSATU turut mengucapkan terima kasih kepada Osman atas sumbangan beliau ketika memegang jawatan itu.

Foto Sumber: Facebook Mazlan Bujang

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next