MB santuni masyarakat, serah bubur lambuk di hari pertama Ramadan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

MB santuni masyarakat, serah bubur lambuk di hari pertama Ramadan

SHAH ALAM, 6 MEI: Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari tidak melepaskan peluang menyantuni orang ramai dengan menyerahkan sendiri bubur lambuk pada hari pertama Ramadan di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (MSSAAS), di sini hari ini.

Ia sempena Majlis Perasmian Program Bubur Lambuk MSSAAS sejurus selepas Amirudin menunaikan solat Asar di masjid berkenaan.

Tentunya ia detik yang cukup bermakna buat Amirudin apabila melihat ratusan orang ramai berbaris seawal 4.30 petang tadi bagi mendapatkan bubur lambuk yang disediakan khas oleh MSSAAS.


“Sesiapa yang memberi makan orang yang berpuasa (iftar), maka baginya (pemberi) pahala seperti orang yang berpuasa itu tanpa dikurangkan sedikit pun pahala orang yang berpuasa tersebut” tulis Amirudin di laman Facebook memetik Riwayat at-Tirmizi.

Program tahunan anjuran MSSAAS itu dilaksana setiap kali Ramadan selain pelbagai aktiviti mengimarahkan masjid turut dianjurkan.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next