MBPJ rai anak yatim dan kakitangan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Norhayati Umor

MBPJ rai anak yatim dan kakitangan

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 20 MEI: Prihatin dengan golongan kurang bernasib baik, seramai 150 anak yatim Kota Damansara dan anak kakitangan diraikan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

Datuk Bandarnya, Dato’ Mohd Sayuthi Bakar berkata, selain meraikan golongan yang tidak bernasib baik, program tahunan itu juga bertujuan mengambil peluang melaksanakan aktiviti kebajikan sepanjang Ramadan.


“Program ini juga sebahagian tanggungjawab sosial korporat MBPJ dalam menyalurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan.

“Seramai 150 orang anak yatim dari Kota Damansara serta anak kakitangan MBPJ menerima sumbangan wang tunai berjumlah RM 150 setiap seorang beserta peralatan sekolah seperti beg, alat tulis dan biskut raya,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim Dan Penyampaian Sumbangan Aidilfitri di Surau Nur Ehsan, Ibu Pejabat MBPJ, baru-baru ini.

Terdahulu, MBPJ turut mengadakan program Jalinan Kasih Ziarah yang julung kali diadakan Ramadan ini.

Selain mengeratkan silaturahim, program terbabit bertujuan membantu golongan asnaf merasai apa yang dijiwai oleh golongan berkemampuan.

Berdasarkan dapatan data, penduduk miskin bandar di Petaling Jaya adalah sebanyak 1,500 orang

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next