Mustapa: PH perlu kerja kuat tunai janji | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Afix Redzuan

Mustapa: PH perlu kerja kuat tunai janji

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 3 MEI: Kerajaan Pakatan Harapan (PH) perlu bekerja kuat untuk menunaikan janji dalam manifesto walaupun berdepan desakan rakyat yang mahu melihat ia dilaksanakan secapat mungkin.

Bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, walaupun tempoh setahun tidak cukup untuk menyelesaikan semua masalah, namun pandangan rakyat perlu didengar dan diterima sebaiknya.


“Ada janji PH yang sudah ditunaikan walaupun tidak sepenuhnya tetapi ada lagi yang belum ditunaikan.

“Maka, pada pandangan saya kita harus mendengar pandangan rakyat dan rakyat juga harus bertimbang rasa,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada media ketika mengulas prestasi pimpinan PH menjelang setahun selepas memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14), pada 9 Mei 2018.

Ahli Parlimen Jeli itu berkata, kerajaan perlu menjaga hubungan dengan rakyat walaupun terus diasak dengan tuntutan menunaikan janji sehingga hari ini.

“Kita harus akui, setahun tidak mencukupi untuk menyelesaikan semua masalah. Pada masa sama, kita harus mengakui rakyat mahu nampak hasil secepat mungkin.

“Kita kena kerja kuat dan terus berhubung dengan rakyat. Ada program yang sudah dilakukan dalam bidang integriti umpamanya, pencapaian reformasi Parlimen. Saya menyaksikan perubahan,” katanya.

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next