SELANGOR

Penduduk gembira terima baucer Jom Shopping

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 19 MEI: Pemberian sumbangan RM100 menerusi program Jom Shopping walaupun dilihat kecil oleh sesetengah pihak, namun ia amat bermakna bagi golongan kurang berkemampuan.

Bagi Zurhaida Selamat, 39, berkata, dengan sumbangan itu beliau dapat membeli barangan keperluan untuk menyambut perayaan Aidilfitri tidak lama lagi.

“Terima kasih kepada Kerajaan Negeri kerana memberi sumbangan kepada kami.

“Ini kali ke tiga saya terima baucar Jom Shopping ini. Saya berharap inisiatif yang sangat membantu kami ini dapat diteruskan pada masa akan datang,” katanya kepada SelangorKini.

Sementara itu, Mohd Ramli Kasbullah, 67, menyifatkan pemberian berkenaan sangat bermakna untuk warga emas.

“Saya gembira kerana masih dipilih menerima sumbangan ini. Untuk pesara seperti saya, ia sedikit sebanyak membantu membeli barang dapur,” katanya yang tinggal bersama isterinya di Seksyen 20, di sini.

Hasnah Husin, 53, berkata, beliau sudah empat tahun berturut menerima Jom Shopping itu.

Katanya, sumbangan itu adalah bantuan yang diidamkan oleh warga emas.

“Saya bersyukur ini memang bagus untuk warga emas, sekurang-kurangnya mengembirakan hati mereka untuk meraikan Aidilfitri tidak lama lagi,” katanya.

Mereka antara 920 penerima Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Tiga menerima bantuan baucer Jom Shopping Hari Raya Aidilfitri, di sebuah pasaraya, di sini hari ini.

Program berkenaan dihadiri EXCO Pembangunan Usahawan serta Pembangunan Luar Bandar, Desa dan Kampung Tradisi, Rodziah Ismail.

Hadir sama, Menteri Wilayah Persekutuan yang juga Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad.

 


Pengarang :