BERITA UTAMA SELANGOR

Photo Wall’ dan 3DX identiti baharu bandar Klang

OLEH IZRIN MOHAMAD SAID

KLANG, 15 MEI: Projek Photo Wall dan 3DX kini diangkat sebagai identiti baharu di Selangor yang memaparkan gambar tempat bersejarah, kebudayaan dan gaya hidup di bandar Klang.

Pengarah Urusan Pusat Pemborong GM Klang, Dato’ Lim Seng Kok berkata, penambahan koleksi galeri gambar serta studio 3D di pusat pemborong itu berkisarkan dua destinasi menarik di Klang iaitu Pandamaran dan Pulau Ketam.

“Ini adalah usaha kami memperkenalkan Bandar Diraja Klang kepada pelancong kerana kita menerima kunjungan yang menggalakkan daripada pelancong Sumatera, Thailand, Brunei, Sabah, Sarawak dan Singapura.

“Saya yakin GM Klang mampu mengangkat bandar Klang sebagai salah satu destinasi perlancongan terkenal di Malaysia dan warisan di bandar ini akan sentiasa terpelihara dan dihargai oleh generasi akan datang.” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media Majlis Pelancaran Projek Tambahan Kempen GM Love Klang dan Majlis Berbuka Puasa di Function Room, Tingkat Enam Blok B Pusat Pemborong GM Klang, semalam.

Majlis disempurnakan Ahli Parlimen Klang, Charles Anthony Santiago dan Ahli Dewan Negeri Pandamaran Leong Tuck Chee.

Hadir sama, Pengarah Bahagian Pembangunan Pakej Tourism Malaysia; Syed Yahya Syed Othman, Pengarah Tourism Malaysia (Wilayah Tengah); Mohd Akbal Setia dan Pengurus Besar Tourism Selangor; Noorul Ashikin Mohd Din, dan Pengarah Jabatan Majlis Perbandaran Klang.

Seng Kok berkata, perkembangan GM Klang sejak 10 tahun lalu berjaya melonjakkan ekonomi setempat khususnya di Klang serta membantu lebih ramai usahawan kecil untuk berjaya.

“Ini kerana pihak kami sentiasa mendapat sokongan daripada Majlis Perbandaran Klang dan setiap penceritaan yang terdapat di gambar dalam setiap galeri ini mendapat pengesahan daripada mereka.

“Justeru, GM Klang merangka pelbagai aktiviti menarik sepanjang tahun ini untuk meraikan komuniti dan para pengunjung pada masa akan datang,” katanya.


Pengarang :