Prihatin warga emas guna troli, MB hadiahkan kerusi roda elektrik | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Prihatin warga emas guna troli, MB hadiahkan kerusi roda elektrik

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 23 MEI: Nasib sepasang warga emas yang menggunakan troli barang untuk ke bazar Ramadan mendapat perhatian Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari.

Sebelum ini tular di WhatsApp kisah seorang wanita menolak suaminya yang tidak mempunyai kaki menggunakan troli di Kampung Sungai Kertas.


 

Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK), Jamil Azaman berkata, terdahulu pejabat Dewan Undangan Negeri sudahpun menyerahkan kerusi roda kepada keluarga berkenaan.

“Namun ia tidak digunakan kerana mungkin tidak selesa untuk pakcik berusia 72 tahun itu hendak bergerak ke tempat yang diingininya.

“Disebabkan itu beliau menggunakan troli barang kerana mungkin lebih selesa, tetapi kami kasihankan makcik berkenaan kerana usianya juga sudah tua dan mungkin tak berdaya lagi menolak suaminya setiap hari,” katanya.

Prihatin dengan nasib keluarga berkenaan, Amirudin yang juga Ahli Dewan Negeri Sungai Tua menyerahkan kerusi roda elektrik, baru-baru ini.

Hadiah istimewa sempena Aidilfitri itu diberi bagi membantu warga emas berkenaan bergerak dengan lebih selesa setiap hari.

Selain kerusi roda elektrik, Dato’ Menteri Besar turut menyerahkan barangan keperluan dapur.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next