Pusat Darah Negara anjur pertandingan tulis esei, video pendek | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Zaim Badrul Hisham

Pusat Darah Negara anjur pertandingan tulis esei, video pendek

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

SHAH ALAM, 8 MEI: Pusat Darah Negara bakal menganjurkan dua pertandingan sempena Hari Penderma Darah Sedunia 2019, yang disambut pada 14 Jun setiap tahun.

Melalui hantaran di Facebook, dua pertandingan yang dianjurkan adalah menulis esei dan video pendek bertemakan ‘Safe blood for all’ (Darah yang selamat untuk semua).


Bagi pertandingan menulis esei, ia terbuka kepada semua pelajar sekolah rendah dan esei mestilah tidak melebihi 300 patah perkataan.

Manakala bagi pertandingan video pendek, ia terbuka kepada pelajar sekolah menengah dan mahasiswa institut pengajian tinggi dengan video yang dihantar tidak melebih 3 minit.

Hadiah terkumpul yang ditawarkan adalah sehingga RM1,800 dengan tarikh tutup penyertaan pada 10 Jun ini serta penyertaan adalah percuma.

Untuk maklumat lanjut dan syarat pertandingan serta muat turun borang penyertaan, boleh lawati Facebook Pusat Darah Negara Kementerian Kesihatan Malaysia.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next