SELANGOR

Raudhatul Jannah zahir kesyukuran dirai MDKL

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

BANTING, 22 MEI: Rumah Amal Raudhatul Jannah menzahirkan rasa syukur di atas sumbangan Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) pada majlis berbuka puasa bersama anak yatim, di sini, semalam.

Pengurusnya, Zawalajam Mashod berkata, sumbangan diberikan MDKL sedikit sebanyak dapat meringankan beban pihaknya dalam menyambut kehadiran Syawal.

“Kami berasa amat bersyukur kepada Allah SWT dengan adanya bantuan sebegini daripada MDKL sedikit sebanyak meringankan perbelanjaan kami di samping dapat mengembirakan anak-anak ini.

“Mungkin bagi dermawan jumlah diberikan tidak besar tapi bagi anak-anak itu mereka rasa seronok kerana ada yang peduli dan mengambil berat.

“Bagi pihak anak-anak, saya ucap terima kasih,” katanya kepada SelangorKini selepas program terbabit.

Pada masa sama, Zawalajam berkata, pihaknya berbesar hati jika banyak pihak lain yang ingin memberi sumbangan, terutama dalam bentuk wang tunai.

“Kami tidak menolak sebarang bentuk bantuan pakaian atau makanan, tetapi keperluan utama adalah wang tunai bagi membiayai kos pembelajaran dan pendidikan mereka. Tanpa pendidikan mereka tidak akan keluar daripada keadaan ini,” katanya.

Rumah itu kini menempatkan 23 anak asnaf terdiri daripada anak yatim, fakir miskin dan saudara baharu.

Pada majlis itu, MDKL dan LBS Foundation menyerahkan sumbangan berjumlah keseluruhan RM3,000 kepada rumah terbabit berserta duit raya kepada anak-anak di sana.

Bagi orang ramai yang ingin menyumbang, boleh salurkan dana ke akaun Pertubuhan Kebajikan Asnaf Raudhatul Jannah, 5646-8710-8450 (Maybank).

FOTO: FIKRI YUSOF (SELANGORKINI)


Pengarang :