Selangorkini
NASIONAL

‘Tumpang’ buah tangan Aidilfitri PLUS kepada pengguna

OLEH AFIX REDZUAN

SUBANG, 24 MEI: PLUS Malaysia Berhad (PLUS) buat julung kalinya melancarkan video klip sempena Aidilfitri bertajuk ‘Tumpang’ sebagai penghargaan kepada pengguna di musim perayaan ini.

Video terbabit ditayangkan secara rasminya kepada media pada sesi taklimat Persediaan PLUS menghadapi pertambahan Trafik dan Kempen Aidilfitri di Dewan Bankuet, Persada PLUS, hari ini.

Menampilkan Muhammad Nabil Zakaria sebagai Amir dan Anuar Abd Hamid sebagai Pak Man, ‘Tumpang’ mengisahkan pertemuan mereka di R&R apabila Amir tertinggal bas ketika dalam perjalanan pulang untuk menyambut hari raya di Muar.

Ketua Pegawai Operasinya, Zakaria Ahmad Zabidi berkata, video Aidilfitri ini menceritakan keprihatinan PLUS terhadap pengguna lebuh raya dalam menyediakan perjalanan bermakna.

“Tanpa mengira batasan umur, latar belakang atau keturunan, kita diseru untuk saling menyayangi dan membantu di antara satu sama lain; seperti nilai dibawa PLUS sejak tiga dekad lalu/

“Adalah menjadi tanggungjawab kepada sesiapa berkemampuan dalam hidup ini untuk menghulurkan tangan kepada mereka yang memerlukan.

“Di PLUS, kami cuba melaksanakan tanggungjawab ini dengan memberikan keselesaaan dan kemudahan menerusi infrastruktur serta perkhidmatan lebuh raya kami,” katanya.

Video ‘Tumpang’ boleh ditonton mulai hari ini menerusi laman Facebook PLUS dan YouTube melalui pautan ini https://youtu.be/JlNELUp4ZqE.

 


Pengarang :