Usaha sama Lynas Corp US tidak beri kesan ke atas operasi Malaysia | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Aishah Amin

Usaha sama Lynas Corp US tidak beri kesan ke atas operasi Malaysia

 

KUALA LUMPUR, 23 Mei: Lynas Malaysia Sdn Bhd mengesahkan komitmennya kepada Malaysia susulan pemeteraian memorandum persefahaman antara syarikat induknya dan Blue Line Corporation, untuk membina kemudahan pemisahan nadir bumi di Amerika Syarikat.

Dalam kenyataan hari ini, Pengarah Urusan dan Naib Presidennya Datuk Mashal Ahmad berkata cadangan usaha sama Lynas Corporation dengan syarikat yang berpangkalan di Texas itu, tidak akan memberi kesan kepada operasinya di Malaysia.


Beliau berkata berdasarkan cadangan awal JV itu, tumpuan akan diberikan kepada pemisahan nadir bumi berat berbanding tumpuan Lynas Malaysia kepada pemisahan nadir bumi ringan.

“Minggu ini, Lynas mengesahkan komitmen kami kepada Malaysia, dan untuk membuat pelaburan lanjut dalam operasi kami di Malaysia. Ini akan memberi peluang baharu kepada rakyat untuk berkembang bersama syarikat kami, dan untuk Lynas menyumbang kepada wawasan Industri 4.0 Malaysia,” katanya. -BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next