SELANGOR

Ziana Zain antara artis meriahkan FESTIRA’19

OLEH SHAFIQQUL ALIFF

SHAH ALAM, 1 MEI: Festival Ramadan Selangor 2019 (FESTIRA ’19) edisi ke-7 anjuran PKNS Real Estate Sdn Bhd (PREC) bakal menampilkan barisan artis lagenda malaysia.

Menerusi FESTIRA ’19 kali ini, peminat berpeluang menyaksikan persembahan isitmewa daripada Ziana Zain, Mamat Exist dan juga kumpulan nasyid terkenal, Raihan.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Fakru Radzi Ab Ghani berkata, pengunjung yang datang di karnival dapat membeli belah bagi persiapan raya selain disajikan dengan hiburan percuma serta peluang berjumpa dengan artis.

“Kehadiran penyanyi terkenal seperti Ziana Zain dan Mamat Exist pasti akan memeriahkan lagi FESTIRA ’19 pada kali ini,” katanya ketika di temui media di majlis perasmian FESTIRA’19 di kompleks PKNS, di sini, semalam.

Pada masa sama, Ahli Jawatankuasa Kerja PREC merangkap Pengurus Kanan Teknologi Maklumat PKNS, Saharom Mohni berkata, PREC telah mengambil langkah baharu dengan menyediakan pembayaran transaksi tanpa tunai dan applikasi e-dompet kepada peniaga di aset miliknya.

“Tahun ini, peniaga di aset milik kami melangkah mengikut arus pemodenan dengan menyediakan pembayaran transaksi tanpa tunai dan juga applikasi e-dompet,

“Ini adalah inisiatif baharu pihak kami untuk cuba menggalakkan peniaga- peniaga menjalankan transaksi secara tanpa tunai,” katanya

Menariknya, karnival ini turut menyediakan pengisian aktiviti pentas menarik seperti pertandingan pencarian bilal muda, pertandingan mewarna, persembahan angklung, pertandingan mencanting batik, persembahan buskers, aktiviti memasang pelita dan banyak lagi bermula 11 Mei hingga 2 Jun.

Selain persembahan artis dan aktiviti menarik, pengunjung juga berpeluang merebut hadiah duit raya berjumlah RM22,000 bagi pembelian melebih RM200 bagi mereka yang membeli belah di kesemua bangunan PKNS.


Pengarang :