4,000 berbuka puasa bersama PM di Masjid Bandaraya KK | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

4,000 berbuka puasa bersama PM di Masjid Bandaraya KK

KOTA KINABALU, 2 JUN: Kira-kira 4,000 orang tidak melepaskan peluang berbuka puasa bersama Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad pada Majlis Iftar di Masjid Bandaraya di sini, hari ini.

Perdana Menteri dan isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali, tiba di perkarangan masjid berkenaan pada jam 6.20 petang, diiringi Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan isteri Datin Seri Shuryani Shuaib.

Ketibaan Tun Dr Mahathir disambut Timbalan Ketua Menteri Datuk Jaujan Sambakong serta Menteri Undang-Undang dan Hal Ehwal Anak Negeri Sabah, Datuk Aidi Mokhtar.


Hadir sama pada majlis itu Timbalan Ketua Menteri, Datuk Christina Liew dan Datuk Wilfred Madius Tangau bersama menteri Kabinet Sabah yang lain.

Orang ramai yang menunggu ketibaan Tun Dr Mahathir sejak 4 petang tadi, mengambil peluang bersalaman dengan perdana menteri.

Selepas berbuka puasa, perdana menteri bersama pemimpin dan tetamu lain seterusnya menunaikan solat Maghrib berjemaah, sebelum acara diteruskan dengan jamuan makan.

Pada majlis itu, Dr Mahathir turut menyampaikan sumbangan kepada 20 penerima dalam kalangan asnaf.

Selepas majlis selesai, Dr Mahathir dan isteri berlepas pulang ke Kuala Lumpur, malam ini.

– BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next