KOTA KINABALU, 2 Jun — Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bersama Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal (kiri) ketika bersiap-siap untuk menunaikan Solat Maghrib di Masjid Bandaraya di sini pada Program Iftar bersama Perdana Menteri hari ini. — fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
BERITA UTAMA NASIONAL

4,000 berbuka puasa bersama PM di Masjid Bandaraya KK

KOTA KINABALU, 2 JUN: Kira-kira 4,000 orang tidak melepaskan peluang berbuka puasa bersama Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad pada Majlis Iftar di Masjid Bandaraya di sini, hari ini.

Perdana Menteri dan isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali, tiba di perkarangan masjid berkenaan pada jam 6.20 petang, diiringi Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan isteri Datin Seri Shuryani Shuaib.

Ketibaan Tun Dr Mahathir disambut Timbalan Ketua Menteri Datuk Jaujan Sambakong serta Menteri Undang-Undang dan Hal Ehwal Anak Negeri Sabah, Datuk Aidi Mokhtar.

Hadir sama pada majlis itu Timbalan Ketua Menteri, Datuk Christina Liew dan Datuk Wilfred Madius Tangau bersama menteri Kabinet Sabah yang lain.

Orang ramai yang menunggu ketibaan Tun Dr Mahathir sejak 4 petang tadi, mengambil peluang bersalaman dengan perdana menteri.

Selepas berbuka puasa, perdana menteri bersama pemimpin dan tetamu lain seterusnya menunaikan solat Maghrib berjemaah, sebelum acara diteruskan dengan jamuan makan.

Pada majlis itu, Dr Mahathir turut menyampaikan sumbangan kepada 20 penerima dalam kalangan asnaf.

Selepas majlis selesai, Dr Mahathir dan isteri berlepas pulang ke Kuala Lumpur, malam ini.

– BERNAMA


Pengarang :