SELANGOR SUKANKINI

Adi Faizal mulakan tugas di MSN Selangor

 

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 12 JUN: Adi Faizal Ahmad Tarmizi secara rasminya memulakan tugas sebagai Pengarah Eksekutif Majlis Sukan Negeri (MSN) Selangor hari ini.

Beliau yang tiba di Pejabat MSN Selangor di Seksyen 7 sekitar jam 7.30 pagi dan disambut Timbalan Pengarah Pengurusan dan Kewangan, Muhamad Taufeq Shah Rawi.

Adi Faizal ketika dihubungi SelangorKini berkata, beliau sedang meneliti beberapa perkara berkaitan MSN khususnya dari segi carta organisasi, fungsi dan tugas.

“Alhamdulillah setakat ini semuanya berjalan lancar. Untuk masa ini, saya perlu dapatkan lebih banyak informasi berkaitan pembangunan sukan dan pembangunan belia.

“Insya-Allah kita akan adakan perhimpunan bersama semua pegawai dan anggota MSN dalam tempoh terdekat,” katanya.

Pelantikan Adi Faizal berkuat kuasa 10 Mei lalu selepas menerima surat lantikan yang diserahkan sendiri Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Mohd Amin Ahmad Ahya Majlis Penyampaian Amanat dan Surat Pelantikan kepada pegawai-pegawai kanan di Pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor, 14 Mei lalu.

Sebelum ini, beliau pernah memegang jawatan sebagai Setiausaha Majlis Perbandaran Klang (MPK), Ketua Penolong Pengarah (Bahagian Perumahan) Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) dan Penolong Pegawai Daerah Pejabat Daerah Tanah Petaling.


Pengarang :