SELANGOR

Gangguan air susulan paip pecah di Wilayah Klang dan Kuala Langat

OLEH SHAFIQQUL ALIFF

SHAH ALAM, 3 JUN: Beberapa kawasan di Wilayah Klang dan Kuala Langat bakal terjejas dan mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual ekoran insiden paip pecah di jajaran paip utama di jajaran utama 1800mm di Setia Alam.

Ketua Jabatan Perhubungan Pelanggan & Komunikasi Pengurusan Air Selangor, Abdul Raof Ahmad berkata, pihaknya akan menjalankan kerja pembaikian.

“Kami memohon maaf atas kesulitan ekoran insiden tidak dijangkakan ini dan akan mengambil segala usaha serta tindakan yang perlu.

“Kami akan mengemaskini status dan perkembangan ganguan bekalan air itu dari semasa ke semasa,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Antara kawasan Wilayah Klang yang terjejas ialah Ambang Botanik, Armada Putera, Bandar Bestari, Bandar Botanik, Bandar Bukit Tinggi 1, Bandar Bukit Tinggi 2, Bandar Klang (Bt 1-3 Jalan Meru), Bandar Parkland, Bandar Puteri 2, Bandar Puteri.

Manakala di Wilayah Kuala Langat, Batu 9 Kebun Baru, Eco Santuary, Jalan Sijangkang Utama, Kampung Medan, Sijangkang Batu 7-Batu 9, Taman Perwira, Taman Seri Medan, Taman Sijangkang Jaya dan Tropicana Aman.

Pada masa sama, pihaknya giat melakukan persiapan bagi menggerakkan bantuan lori tangki air ke kawasan yang terjejas dan mengaktifkan Pusat Khidmat Setempat (PKS) pada 3 petang, hari ini.

Sehubungan itu, Abdul Raof berharap pelanggan memberi kerjasama sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual itu.

Status terkini kerja baik pulih boleh diperoleh menerusi laman Facebook, Twitter @air_selangor dan memuat turun aplikasi Air Selangor.

 


Pengarang :