Penyanyi wanita simpan anak beruang matahari ditahan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Aishah Amin

Penyanyi wanita simpan anak beruang matahari ditahan

KUALA LUMPUR, 7 Jun: Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) menahan seorang penyanyi wanita kerana disyaki menyimpan anak beruang matahari di kondominumnya di Desa Pandan di sini, semalam.

Wanita berusia 27 tahun itu ditahan pada kira-kira jam 8 malam selepas pihak Perhilitan membuat pemeriksaan mengejut di rumahnya selepas menerima maklumat awam.

Ketua Pengarah Perhilitan, Datuk Abdul Kadir Abu Hashim, ketika dihubungi, mengesahkan penahan wanita itu bagi membantu siasatan kes itu.


“Wanita itu tidak dapat mengemukakan sebarang dokumen pemilikan beruang itu,” katanya.

Beliau berkata wanita itu disiasat kerana menyimpan hidupan liar yang dlindungi tanpa kebenaran Perhilitan di bawah Akta Pemuliharaan Hidupan Liar 2010 (Akta 716).

Video berdurasi lima saat serta gambar kepala beruang matahari cuba keluar dari tingkap kondominium kediaman wanita itu tular di laman sosial hari ini. -BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next