Selangorkini
SELANGOR

Selangor naik taraf projek terbengkalai dengan ciri istimewa

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 18 JUN: Selepas hampir dua dekad terbengkalai, akhirnya projek perumahan Arcadia berjaya disiapkan apabila Kerajaan Negeri mengambil alih projek terbabit.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, lebih menarik lagi, projek membabitkan 203 unit itu dijenamakan semula sebagai rumah Idaman Warisan dengan tambahan kelengkapan seperti penghawa dingin, pemanas air, almari, televisyen, kabinet televisyen dan peti ais.

“Projek di Alam Perdana, Ijok ini kita namakan semula Idaman Warisan kerana dilengkapi kemudahan yang sama Rumah Idaman Selangor.

“Insya Allah kita akan buat penyerahan kunci pada akhir tahun ini kepada pemilik, di mana hari ini kita serahkan sebahagian daripadanya,” katanya.

Beliau berucap mengenai projek terbabit sebelum Majlis Menandatangani Perjanjian Usahasama Must Ehsan Development Sdn Bhd bersama Konsortium PNSB-MGB dan Majlis Idaman Warisan di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.

Amirudin berkata, rumah teres dua tingkat itu turut dilengkapi tiga bilik dan dua bilik air.

Kerajaan Negeri memulakan projek pemulihan projek terbengkalai ini pada 2016 menerusi Pemerbadanan Menteri Besar (MBI), LBS Bina Group Berhad (LBS) dan Worldwide Property.

Beliau berkata, usahasama ini menelan belanja kira-kira RM200,000 bagi setiap unit kediaman bagi menyiapkan projek terbengkalai ini.

Amirudin berkata, sebelum ini pembeli projek perumahan terbabit terpaksa menunggu sehingga 19 tahun susulan masalah projek perumahan berkenaan.


Pengarang :

Related posts

Kerajaan Negeri hargai usaha STA majukan tenis

Mohd Ezli Mashut

Zawawi tak sangka dicalonkan

Selangor lawan T-Team di Stadium Shah Alam 4 Mei