Selangorkini
PUTRAJAYA, 13 Jun — Setiausaha Politik Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Muhammad Hilman Idham pada sidang media selepas membuat laporan Qazaf terhadap satu video lucah yang melibatkan Menterinya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dengan seorang lelaki dikenali sebagai Haziq Aziz di Kompleks Islam Putrajaya hari ini. Qazaf adalah satu kesalahan jenayah syariah yang merujuk kepada tindakan menuduh seseorang melakukan zina tanpa mengemukakan empat orang saksi –fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
NASIONAL

Setiausaha Politik Azmin beri keterangan di Bukit Aman

 

KUALA LUMPUR, 21 Jun : Setiausaha Politik Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Muhammad Hilman Idham hari ini memberi keterangan berhubung kes video intim yang didakwa mengaitkan menteri berkenaan.

Muhammad Hilman tiba di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman kira-kira pukul 10.05 pagi diringi peguamnya, Muhammad Hafiz Hood, dan keluar selepas hampir tiga jam memberi keterangan.

Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia itu ketika ditemui pemberita berkata selain dirinya, seorang anggota polis pengiring Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, turut dipanggil untuk dirakam keterangan berhubung video intim itu.

“Polis minta saya buat pengesahan mengenai beberapa perkara tetapi tidak boleh dinyatakan perkara itu. Ini keterangan tambahan dan kali ketiga saya dipanggil untuk memberi keterangan selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya bagi membantu siasatan.

“Saya sentiasa bersedia dan terbuka untuk beri kerjasama kepada polis,” katanya yang dirakam keterangan oleh dua pegawai polis dari Unit Siasatan Jenayah Terkelas Bukit Aman.

Pada 13 Jun lalu, Muhammad Hilman membuat laporan polis berhubung kes video itu sebelum membuat aduan qazaf bagi membolehkan siasatan lanjut dibuat terhadap penyebaran video berkenaan. -BERNAMA


Pengarang :