SELANGOR

Lebih 5,000 pengunjung banjiri Karnival 3W MPS

OLEH NORHAYATI UMOR

BATU CAVES, 6 JUL: Lebih 5,000 pengunjung membanjiri Padang Awam Batu Caves bagi menyertai pelbagai aktiviti sempena Karnival 3W (Women, Welfare, Wellness) Peringkat Majlis Perbandaran Selayang, di sini.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, karnival berkenaan bukan sahaja memberi pendedahan tentang usaha kerajaan tetapi merapatkan hubungan antara pemimpin dan rakyat.

Katanya, melalui usaha ‘turun padang‘ seumpama itu, setiap agensi kerajaan yang terbabit akan dapat memberikan khidmat nasihat dan menerima apa sahaja aduan daripada orang ramai berhubung perkara dan masalah berkaitan dengan Pihak Berkuasa Tempatan.

“Sedari awal pelancaran Karnival 3W di Majlis Perbandaran Ampang Jaya pada bulan Februari yang lalu, saya sememangnya memberikan sokongan padu kepada program 3W ini.

“Hal ini kerana dengan adanya Karnival seumpama ini, kita akan berpeluang untuk bertemu langsung dengan masyarakat setempat bagi memberi penerangan berkenaan program-program dan perkhidmatan yang disediakan di peringkat Kerajaan Negeri,” katanya.

 

Beliau berkata demikian ketika ditemui di karnival yang bertemakan Hari Sifar Denggi Dan Hari Bapa.

Sehubungan itu, Amirudin berharap supaya semua agensi Kerajaan yang terlibat dapat memberi perkhidmatan yang terbaik kepada masyarakat yang hadir.

Karnival 3W yang berlangsung kali ke enam itu menyediakan pelbagai aktiviti antaranya plogging 10,000 langkah, Basmi Denggi, Pertandingan Futsal, Bengkel Keusahawanan Wanita Strata dan Pertandingan Gasing Hero BayBlade Bapa dan Anak.

Selain itu, turut diadakan Talk Show – Papaku Adiwira, Mamaku Kejora : “Bapa Hebat dan Keluarga Unggul” bersama artis undangan Norman Hakim dan Memey Suhaiza dan Gimik Sambutan Hari Bapa Peringkat Majlis Perbandaran Selayang.

Pada masa sama, Amirudin turut mengambil bahagian bersama penduduk setempat dalam aktiviti mengukur kelapa.


Pengarang :