AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

LRA Sungai Selangor, Rantau Panjang kembali beroperasi

SHAH ALAM, 22 JUL: Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd memaklumkan bahawa Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1, Fasa 2 dan Fasa 3 serta LRA Rantau Panjang kembali beroperasi, pada 3.30 pagi tadi.

Ketua Jabatan Perhubungan Pelanggan dan Komunikasinya, Abdul Raof Ahmad berkata, pihaknya masih dalam proses meningkatkan serta menstabilkan paras kolam dan tekanan di sistem agihan bagi proses pemulihan air secara berperingkat.

“Bantuan lori – lori tangki digerakkan dengan keutamaan kepada pelanggan dan premis kritikal serta kecemasan.

“Memandangkan insiden ini melibatkan gangguan berskala besar, mohon kerjasama pelanggan untuk mendapatkan bantuan di Pusat Khidmat Setempat (PKS) dan pili – pili awam bagi mengelakkan kelewatan penghantaran bantuan lori tangki air,” katanya dalam kenyataan awal pagi tadi.

Abdul Raof berkata, Air Selangor dengan bantuan agensi – agensi berkaitan sedang berusaha sedaya upaya memberi bantuan dan mempercepatkan pemulihan ke semua kawasan yang terlibat.

Katanya, bagi mengelakkan kesesakan talian di pusat panggilan kami ekoran kemasukkan panggilan yang tinggi , sila dapatkan maklumat dan status terkini melalui aplikasi telefon bimbit Air Selangor, laman sesawang www.syabas.com.my, Facebook “Air Selangor” dan Twitter @air_selangor.


Pengarang :