Selangorkini
PUTRAJAYA, 8 Julai — Presiden Perbadanan Putrajaya (PPj) Datuk Dr Aminuddin Hassim (tengah) bersama Naib Presiden Malaysia Waterski & Waterboard Federation Alex Yoong (tiga, kiri) bergambar kenangan pada majlis Pra Pelancaran 2019 IWWF Waterski World Championship di Dewan Sri Melati, Kompleks Perbadanan Putrajaya hari ini. Kejohanan IWWF Waterski World Championship 2019 akan diadakan bermula dari 13 hingga 18 Ogos melibatkan 167 atlet dari 33 buah negara di Pusat Sukan Air Presint 6 Putrajaya. –fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA
SUKANKINI

Putrajaya tuan rumah kejohanan ski air dunia bulan depan

PUTRAJAYA, 8 JUL: Sukan luncur air bertaraf dunia kembali ke Putrajaya tahun ini apabila 167 atlet peluncur air dari 33 negara akan bertemu di sini bulan depan bagi beradu kemahiran sempena Kejohanan Luncur Air Dunia IWWF 2019.

Presiden Perbadanan Putrajaya, Datuk Dr Aminuddin Hassim berkata, kejohanan luncur air itu, edisi ketiga Putrajaya menjadi tuan rumah, akan diadakan di Pusat Sukan Air, Presint 6 mulai 13 Ogos hingga 19 Ogos ini.

Pada kejohanan itu, Malaysia akan diwakili oleh peserta adik-beradik iaitu Aliyah Yoong Hanifah bersama dua adik lelakinya iaitu Aiden Yoong dan Adam Yoong, selain Nadiah Nasir.

“Ini merupakan platform untuk menonjolkan Putrajaya yang terkenal dengan tasik buatan manusia seluas 650 hektar di persada dunia,” kata Aminuddin pada majlis prapelancaran Kejohanan Luncur Air Dunia IWWF 2019 di Perbadanan Putrajaya di sini hari ini.

Pengunjung boleh menyaksikan kejohanan berkenaan berlangsung secara percuma, katanya.

Putrajaya pernah menganjurkan kejohanan itu pada 2008 dan 2009. – BERNAMA


Pengarang :