AGENSI SELANGOR

Bola jaring PKNS raih naib juara Karnival Sukan PDC

SHAH ALAM, 28 OGOS: Pasukan bola jaring Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) terpaksa berpusa hati selaku naib johan Karnival Sukan Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) selepas tewas 8-12 kepada Handal Fighters pada perlawanan akhir, 24 Ogos lalu.

Dalam pertarungan akhir di Azman Hashim Sports Arena, Universiti Sains Malaysia (USM) Pulau Pinang, PKNS gagal melunaskan dendam selepas tewas 6-15 dengan pasukan sama pada peringkat kumpulan.

Sebanyak 26 pasukan bola jaring dari seluruh negara menyertai kejohanan ini sempena Ulang Tahun Ke-50 Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC).

Unit Komunikasi Korporat PKNS memaklumkan, walaupun gagal menjadi juara, PKNS menunjukkan prestasi cemerlang dalam setiap perlawanan sehingga mampu menempah slot ke perlawanan akhir.

“Syabas diucapkan kepada pasukan bola jaring PKNS di atas semangat dan pencapaian yang diberikan,” katanya dalam kenyataan di Facebook.

Terdahulu, kedua-dua pasukan itu menepati ramalan ke perlawanan akhir selepas bersaing dalam Kumpulan D dalam pusingan awal yag memihak Handal Fighters.

PKNS beraksi cemerlang membelasah dua lagi pasukan dalam kumpulan sama iaitu POLI B dan KUL Ladies sebelum tewas kepada Handal Fighthers.

Aksi cemerlang PKNS di peringkat suku akhir diteruskan pada separuh akhir apabila menewaskan ASNETT, 11-7.

Difahamkan, kejohanan terbabit disertai 26 pasukan bola jaring dari seluruh negara.


Pengarang :