AGENSI SELANGOR

KDEBWM sumbang tiga ekor lembu sempena Aidiladha

SHAH ALAM, 14 OGOS: KDEB Waste Management Sdn Bhd (KDEBWM) menyumbangkan tiga ekor lembu di kawasan pentadbiran Majlis Daerah Sabak Bernam dan Majlis Daerah Kuala Langat sempena sambutan Aidiladha, baru-baru ini.

Ketua Media dan Perhubungan Awamnya, Mahfuzah Muhamad Tarmidi berkata, program ibadah itu dimulakan dengan aktiviti sembelihan, melapah, membungkus dan seterusnya pengagihan.

Katanya, daging berkenaan diagihkan kepada golongan memerlukan antaranya asnaf, anak yatim, fakir dan miskin di kawasan itu.

“Sumbangan lembu ini diharapkan dapat membantu golongan kurang berkemampuan, di samping dapat memeriahkan lagi sambutan Hari Raya Aidiladha pada kali ini,” katanya kepada SelangorKini.

Mahfuzah berkata, sumbangan itu adalah tanggungjawab sosial korporat yang dilaksanakan KDEBWM setiap tahun dan berharap ia akan diteruskan pada masa akan datang.

“KDEBWM juga antara salah satu anak syarikat Kerajaan Negeri yang terbabit dalam Program Agihan Lembu Korban peringkat negeri, iaitu sejumlah 1,200 ekor lembu disumbangkan kepada pengurusan masjid dan surau di seluruh Selangor,” katanya.

Majlis yang bermula seawal 8.30 pagi itu turut disertai Ketua Operasi KDEBWM cawangan Sabak Bernam, Ahmad Deedat Abdullah Habib dan Ketua Operasi KDEBWM cawangan Kuala Langat, Adzmi Idham Abdul Halim, kakitangan dan penduduk kampung.


Pengarang :