Mohamaddin (kanan) bersalaman dengan Raja Azmi ketika menerima kunjungan hormat Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MAHB itu di kementeriannya hari ini. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

MOTAC giat promosi Tahun Melawat Malaysia 2020

PUTRAJAYA, 6 OGOS: Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) merencana pelbagai program bagi mempromosi Tahun Melawat Malaysia 2020 (VM2020) di luar negara, termasuk di China, Bosnia, United Kingdom dan India.

Sehubungan itu, Menterinya Datuk Mohamaddin Ketapi menafikan dakwaan mana-mana pihak yang merasakan kurang promosi dijalankan bagi menjayakan kempen berkenaan.

Selain itu katanya, kempen VM2020 juga sedang rancak dilaksanakan Tourism Malaysia melalui 38 pejabatnya di luar negara.

“Usaha promosi VM2020 bukan tiada atau berkurang, sebaliknya bertambah,” katanya pada sidang media selepas menerima kunjungan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB), Raja Azmi Raja Nazuddin, di sini hari ini.

Berhubung pertemuan itu, Mohamaddin berkata, beliau dimaklumkan MAHB sedang dalam perbincangan dengan beberapa syarikat penerbangan luar yang berminat untuk beroperasi di negara.

“Kita ada menerima permintaan dari syarikat penerbangan India dan negara Asia Barat, jika semua perbincangan berjalan lancar kita jangka mereka akan mula beroperasi selewatnya hujung tahun ini,” katanya.

-BERNAMA


Pengarang :