Selangorkini
Seorang penduduk sekitar merakam gambar seorang pelancong dari Ireland, Nora Anne Quoirin, 15, yang dilekatkan di sekitar kawasan Kampung Pantai ketika tinjauan sekitar kawasan tersebut. Foto BERNAMA
BERITA UTAMA

Penduduk sedih gadis Ireland ditemui mati

NILAI, 14 OGOS: Penduduk sekitar di sebuah resort di Seremban meluahkan rasa sedih dan terkejut dengan penemuan mayat Nora Anne Quoirin, 15, pada hari ke-10
kehilangannya daripada penginapan keluarganya di sebuah resort di situ

Rata-rata penduduk tidak menyangka kehilangan misteri Nora Anne berakhir dengan titik hitam dengan kejadian tersebut.

Mohamad Afendi Azhar, 26, berkata, kejadian orang hilang dan ditemui dengan kematian di kawasan itu merupakan kejadian pertama.

Dia dan penduduk kampung sekitar turut cuba mencari gadis Ireland berkenaan selepas hari kedua mangsa dilaporkan hilang.

“Saya sanggat sedih dan bersimpati dengan keluarga mangsa,” kata Mohamad Afendi ketika ditemui.

Seorang lagi penduduk yang hanya mahu dikenali sebagai Malik, 28, turut terkejut dengan penemuan mayat Nora Anne kira-kira 2.5 kilometer dari resort didiami
keluarganya.

“Kejadian menimpa Nora Anne sukar untuk diterima. Saya sangat sedih dan bersimpati dengan keluarga mangsa. Perkara yang menjadi persoalan bagaimana Nora Anne boleh
hilang,”kata Malik.

Malik memberitahu, kebanyakan kes-kes orang hilang di kawasan resort tersebut hanya dalam tempoh beberapa hari sebelum mereka ditemui selamat.

Mohd Raffiq Ismail, 31, yang turut serta dalam operasi mencari Nora Anne berasa terkilan kerana gagal menemui mangsa sebelum dia ditemui meninggal dunia.

“Semasa operasi mencari, kawasan tersebut sudah diteroka tetapi tidak menemui apa-apa. Saya menyertai operasi mencari pada hari ketiga,”‘ katanya.

Nora Anne dan keluarganya tiba di Malaysia pada 3 Ogos lalu untuk bercuti. Bagaimanapun, Nora Anne dikesan hilang pada pukul 8 pagi pada 4 Ogos.

–  BERNAMA


Pengarang :