Norani Roslan dan Mohd Zulkurnain Che Ali memegang poster Semarak Seni Budaya MPSJ yang akan berlangsung dari 7 hingga 8 September ini. Foto SELANGORKINI
PBT SELANGOR

Semarak Seni Budaya MPSJ 7 hingga 8 September ini

SUBANG JAYA, 29 OGOS: Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) mengajak orang ramai untuk memeriahkan program Semarak Seni Budaya di West Boulevard One City USJ, pada 7 hingga 8 September ini.

Yang Dipertuanya, Noraini Roslan berkata, antara program menarik adalah Pertandingan Teater Muzikal Aspirasi Kemerdekaan (peringkat Kebangsaan) bermula jam 9 pagi, pada 7 September ini.

“Pertandingan itu terbuka kepada semua warganegara berusia 13 hingga 30 tahun dan kita menyasarkan sebanyak 20 kumpulan akan turut serta.

“Bayaran dikenakan adalah RM150 dengan setiap kumpulan diberikan masa 15 minit untuk membuat persiapan dan persembahan,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Penuh MPSJ Bil 8/2019 di Ibu Pejabat MPSJ, di sini hari ini.

Noraini berkata, program lain yang turut dianjurkan ialah pertandingan Muzik Kitar Semula dengan alatan muzik menggunakan barangan terpakai.

“Mereka yang berminat perlu tampil secara berkumpulan dan akan dikenakan caj RM50 dan dinilai mengikut kreativiti, keseragaman, tempo serta gubahan lagu,” katanya.

Katanya, antara aktiviti lain yang turut diadakan ialah Pertandingan Kebudayaan Warisan; Persembahan Tarian Klasik Tradisional; Persembahan Tarian Sewang, Demo Menyumpit dan gerai pemaran dari agensi kerajaan.

Untuk pertanyaan, orang ramai boleh menghubungi Bahagian Kebudayaan dan Pelancongan Jabatan Pembangunan Masyarakat MPSJ, 011-6099 5640 (Roslan Alias) atau 012-290 2916 (Isma Izhar).


Pengarang :