Selangorkini
Pasukan mencari dan menyelamat meneruskan misi mencari Nora Anne Quoirin, 15, yang dilaporkan hilang pada 4 Ogos. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Tesco, MR. D.I.Y sumbang makanan kepada pertugas cari Nora Anne

ccsb-ads

KERAJAAN NEGERI, SWASTA SALUR MAKANAN KEPADA PETUGAS SAR NORA ANNE

NILAI, 9 OGOS: Misi pencarian remaja perempuan warga Ireland, Nora Anne Quoirin, 15, yang memasuki hari keenam, turut mendapat perhatian pelbagai pihak swasta yang tampil menghulurkan sumbangan makanan dan minuman kepada petugas operasi mencari dan menyelamat (SAR).

Semalam, Tesco Senawang dan kerajaan Negeri Sembilan menyumbangkan makanan kepada petugas SAR susulan timbul laporan mengenai kekurangan makanan buat petugas di kawasan berkenaan, dan hari ini MR.D.I.Y Trading Sdn Bhd (MR. D.I.Y), peruncit perkakas rumah terbesar Malaysia, turut melakukan perkara sama.

MR.D.I.Y cawangan Seri Kembangan, Selangor, menyumbang 63 kotak air mineral dan 13 karton biskut kepada pasukan operasi SAR yang disampaikan oleh Penolong Pengurusnya Mohd Sufian Mat Zin kepada Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar.

“Ini tanggungjawab sosial korporat syarikat dan diuruskan pagi tadi sebelum dihantar terus ke lokasi. Selepas ini, jika ada apa-apa lagi diperlukan, kita akan bantu,” kata Mohd Suffian kepada pemberita di sini hari ini.

Selain Tesco, kerajaan negeri dan MR.D.I.Y, turut memberi sumbangan kepada sumbangan kepada petugas SAR ialah Majlis Perbandaran Seremban (MPS), Syarikat Air Negeri Sembilan (Sains) dan individu.

Nora Anne yang mengalami masalah pembelajaran, dilaporkan hilang selepas tiba bersama keluarganya pada Sabtu untuk percutian dua minggu di sebuah resort di sini.

Remaja berkenaan disedari hilang dari bilik penginapan oleh keluarganya pada pagi Ahad.

-BERNAMA


Pengarang :