Adun Sementa, Daroyah Alwi bergambar bersama peserta HIJRAH ketika program Karnival Jelajah 360 Smart Selangor di Jalan Pasar Malam Bukit Kapar Klang, pada 7 September 2019. -Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI.
AGENSI SELANGOR

Jelajah 360 Smart Selangor di Kapar bermula hari ini

KAPAR, 7 SEPT: Jelajah 360 Smart Selangor anjuran Pemerbadanan Menteri Besar (MBI) Selangor untuk siri keenam bagi daerah Klang yang berlangsung di Jalan Pasar Malam Bukit Kapar, di sini, bermula hari ini.

Jelajah berkonsepkan karnival itu turut mendapat kerjasama erat Universiti Selangor (UNISEL) termasuk Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS).

Aktiviti yang berlangsung hari ini termasuk taklimat pinjaman simpanan oleh Hijrah Selangor, program motivasi pelajar, ‘meet and greet’ Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) dan tidak ketinggalan cabutan bertuah.

Adun Sementa, Daroyah Alwi bergambar bersama pemenang yang menjawab soalan pada sesi taklimat Kempen Jimat Air ketika program Karnival Jelajah 360 Smart Selangor di Jalan Pasar Malam Bukit Kapar Klang, pada 7 September 2019.Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI.

Penduduk Klang juga berpeluang menikmati Konsert Alami Smart Selangor yang akan diserikan dengan kehadiran Aiman Tino, Mark Adam, Shiha Mentor, Sabhi Sadhi dan Man Raja Lawak.

Karnival jelajah yang berlangsung hingga esok turut menampilkan Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor (PEKAWANIS), Masdiana Muhamad juga isteri kepada Dato’ Menteri Besar melalui program Zumbathon.

MBI dalam kenyataan berkata, pemilihan Klang sebagai lokasi ketiga mempunyai signifikan tersendiri termasuk bergelar Bandar DiRaja bagi Selangor serta mempunyai kepadatan penduduk tertinggi.

Pengunjung yang hadir pada program Karnival Jelajah 360 Smart Selangor di Jalan Pasar Malam Bukit Kapar Klan, pada.7 September 2019.Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI.

“Rakyat Selangor dipelawa memeriahkan karnival ini kerana pelbagai inisiatif diperkenalkan Kerajaan Negeri bagi meningkatkan kualiti kehidupan mereka.

“Jelajah 360 Smart Selangor juga dilihat mampu menghubungkan rakyat secara terus kepada pentadbiran negeri dan pada masa sama ‘service delivery’ kerajaan dapat ditingkatkan,” katanya.


Pengarang :