Dato’ Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari dan Ahli Dewan Negeri (ADN) Sungai Kandis, Ahmad Zawawi Mohd Mughni bergambar bersama plat Perasmian Pusat Khidmat Rakyat DUN Sungai Kandis di Bandar Putera 2 Klang, Pada 8 September 2019.Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI.
ADN PILIHAN MINGGUAN SELANGOR

Kerjasama erat penuhi keutamaan rakyat

SUNGAI KANDIS, 8 SEPT: Kerjasama dijalinkan antara Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis dan pelbagai pihak berkaitan membantu merencana pembangunan baik buat DUN berkenaan.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, hal itu terbukti dengan kehadiran pelbagai pihak sempena Sambutan Setahun DUN Sungai Kandis, malam tadi.

Katanya, beliau kagum kehadiran pelbagai pihak antaranya Majlis Pengurusan Komuniti Kampung, Ahli Majlis dan jabatan seperti Polis Diraja Malaysia serta Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia juga agensi Kerajaan Negeri.

“Saya percaya, beliau (Ahli Dewan Negeri Sungai Kandis, Ahmad Zawawi Mohd Mughni) mampu memikul tanggungjawab dan harapan Selangor.

“Tugasan ini bukan mudah, namun saya percaya kerjasama pelbagai pihak hari ini sebagai tanda mereka mempunyai hubungan baik untuk bersama membantu isu berkaitan rakyat sekali gus merencana pembangunan di kawasan DUN Sungai Kandis,” katanya.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari menandatangani plat sempena Perasmian Pusat Khidmat Rakyat DUN Sungai Kandis di Bandar Putera 2 Klang, pada 8 September 2019.Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI.

Beliau berkata demikian ketika ditemui media selepas Majlis Perasmian Pusat Khidmat Rakyat DUN Sungai Kandis dan Sambutan Setahun DUN Sungai Kandis, di sini.

Turut hadir, Ahmad Zawawi; EXCO Pemberdayaan, Pembangunan Sosio Ekonomi dan Kerajaan Prihatin, V Ganabatirau; ADN Pelabuhan Klang, Azmizam Zaman Huri ; ADN Seri Setia, Halimey Abu Bakar dan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Klang, Dato’ Mohamed Yasid Bidin.

Terdahulu, Amirudin turut melancarkan buku Setahun Pentadbiran DUN Sungai Kandis.

Dato’ Menteri Besar , Amirudin Shari memotong riben simbolik perasmian sempena Perasmian Pusat Khidmat Rakyat DUN Sungai Kandis di Bandar Putera 2 Klang, pada 8 September 2019.Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI.

Pada masa sama, Amirudin berkata, lokasi Pusat Khidmat Rakyat yang baharu itu lebih strategik dan akan memudahkan lagi rakyat mendapat perkhidmatan atau bantuan dari DUN terbabit.

Pusat Khidmat Rakyat terbabit juga mesra warga emas memandangkan ia berada di tingkat bawah.

Manakala, di tingkat atas dilengkapi kemudahan seperti bilik mesyuarat, bilik aktiviti Pusat Wanita Berdaya dan surau.

Ahmad Zawawi meraih 15,427 undi pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Kandis sekali gus dipilih menjadi ADN, pada 4 Ogos tahun lalu.

PRK yang menyaksikan pertembungan tiga penjuru itu diadakan berikutan kematian penyandangnya, Mat Shuhaimi Shafiei yang juga bekas Setiausaha Politik kepada bekas Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali, akibat kanser limfoma, pada 2 Julai lalu.


Pengarang :