Selangorkini
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL PILIHAN MINGGUAN

Belanjawan Selangor 2020 dibentang Jumaat ini

ccsb-ads

SHAH ALAM, 29 OKT: Belanjawan Selangor 2020 akan dibentangkan pada, 1 November ini di Dewan Negeri Selangor bermula jam 4 petang.

Pejabat Menteri Besar Selangor dalam kenyataan memaklumkan, belanjawan ini merupakan kesinambungan kepada dua pendekatan besar yang diperkenalkan tahun lalu iaitu dasar klusterisasi serta penjajaran.

“Kerajaan Negeri telah melaksanakan lima sesi konsultasi libat urus bersama dengan semua pemegang taruh berkaitan, selaras dengan fokus Belanjawan Selangor 2020 kepada lima teras utama iaitu pemberdayaan ekonomi, pendidikan, keselamatan dan kesihatan serta aspek sosial.

“Ini juga bertepatan dengan dapatan kaji selidik kehendak awam yang mahukan Kerajaan Negeri memberi fokus pertamanya kepada perumahan, diikuti pendidikan, keselamatan dan kesihatan,” katanya.

Rakyat Negeri Selangor boleh mengikuti pembentangan Belanjawan Selangor 2020 pada Jumaat ini menerusi laman sesawang amirudinshari.com manakala pengamal media boleh memuat turun logo Belanjawan Selangor 2020 mulai hari ini di laman sesawang sama.

Teks ucapan penuh Belanjawan Selangor 2020 boleh dimuat turun di laman sesawang amirudinshari.com bermula jam 5 petang pada hari pembentangan.

Orang ramai juga boleh  melayari pembentangan belanjawan itu menerusi www.selangortv.my atau laporan berita melalui portal www.selangorkini.my .

Berita dan perbincangan di internet mengenai peruntukan tahunan itu juga boleh dilakukan dengan menggunakan tanda pagar #Selangor2020.


Pengarang :