Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan berangkat pulang dengan pesawat khas di Lapangan Terbang Labuan pada 27 November 2019 setelah menyempurnakan Majlis Perasmian Kompleks Anak Yatim Darul Kifayah serta Majlis Rahmah Bersama Rakyat dan Pengurniaan Bantuan Kepada Asnaf semalam. Foto BERNAMA
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Agong berangkat pulang selepas lawatan dua hari ke Labuan

LABUAN, 27 NOV: Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berlepas pulang ke ibu negara hari ini selepas melakukan lawatan dua hari ke pusat perkhidmatan kewangan antarabangsa Labuan.

Keberangkatan tiba Seri Paduka dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah di lapangan terbang disambut Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abdul Samad; Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid Yusof; Ahli Parlimen Labuan, Datuk Rozman Isli, Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Labuan, Dr Fary Akmal Osman dan ketua jabatan serta agensi kerajaan.

Sultan Abdullah turut merakamkan ucapan terima kasih atas sambutan yang diberikan dan menzahirkan harapan agar perpaduan kaum terus dipelihara.

Ini adalah lawatan sulung Sultan Abdullah ke Labuan sejak ditabalkan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 pada 30 Julai lepas.

Dalam lawatan bermula pada Selasa, Seri Paduka menyempurnakan perasmian Kompleks Darul Kifayah dan menghadiri Majlis Rahmah Bersama Rakyat di Dewan Konvensyen Ujana Kewangan.

– BERNAMA


Pengarang :