Azmizam Zaman Huri. Foto ARKIB SELANGORKINI
ADN SELANGOR

Jangan pandang negatif usaha Lando Zawawi, Brotherhood

SHAH ALAM, 11 NOV: Semua pihak disaran tidak memandang negatif terhadap usaha aktivis Lando Zawawi dan kumpulan pemotoran, Ikatan Silaturrahim Brotherhood (Brotherhood) menampal jalan berlopak.

Ahli Dewan Negeri Pelabuhan Klang, Azmizam Zaman Huri berkata, mereka turut memberi sumbangan kepada masyarakat dengan menggunakan duit poket sendiri.

“Kita jangan pandang negatif apa yang mereka buat sebaliknya ambil sebagai satu cabaran untuk meningkatkan usaha memberi perkhidmatan kepada rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika membahaskan Usul Bajet Peruntukan Pembangunan 2020 bagi Jabatan Kerja Raya Selangor berjumlah RM178 juta.

Azmizam Zaman berkata, penunggang motorsikal merupakan golongan paling kerap terlibat dalam kemalangan yang disebabkan kerosakkan jalan.

Sementara itu, Azmizam berharap peruntukan berjumlah RM500,000 untuk membaiki lampu-lampu jalan di Pelabuhan Klang ditambah pada masa hadapan.

Katanya, pertambahan itu disebabkan jumlah RM500,000 yang diberikan tidak mencukupi untuk menanggung kos baik pulih lampu di Pelabuhan Klang.


Pengarang :