Pemain Selangor giat menjalani latihan sebelum menghadapi perlawanan pra musim 2020 di Pusat Latihan FAS, Seksyen 5, Shah Alam. Foto: Page FA Selangor
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

FAS bina pusat latihan tertutup bernilai RM2.2 juta pada 2020

SHAH ALAM, 28 DIS: Sebuah pusat latihan tertutup bernilai RM2.2 juta antara empat fasiliti bakal dibina pengurusan pasukan Gergasi Merah pada 2020 bagi membantu pemain mencapai prestasi maksima masing-masing.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS), Dr Johan Kamal Hamidon berkata, turut dalam perancangan perojek membabitkan peruntukkan keseluruhan RM2.6 juta itu termasuk pusat gimnasium kedua (RM200,000), pusat perubatan dan pejabat teknikal (RM200,000).

“Membentuk pasukan Selangor II adalah projek yang sudah kita jalankan tahun ini tetapi masih banyak lagi projek lain termasuk pembangunan fasiliti di pusat latihan untuk pembangunan pemain kami.

“Ketika ini FAS dalam proses mencari dana untuk projek ini dan setakat ini kita dah ada 80 peratus, nak cari 20 peratus sahaja lagi. Insya Allah saya yakin boleh dapat,” katanya ketika dihubungi SelangorKini di sini, hari ini.

Johan berkata, fasiliti terbabit mampu memberi impak besar dalam melancarkan pengurusan teknilai dan membantu pemain mencapai prestasi terbaik.

Johan berkata selain empat projek itu, Selangor juga akan menumpukan misi utama untuk layak di peringkat Asia pada 2021 nanti.

“Persiapan rapi giat dijalankan pada masa ini dan kita juga anjurkan perlawanan pra musim, Selangor Asia Challenge untuk membentuk persefahaman baik antara pemain,” katanya.


Pengarang :