AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

KWSP mohon maaf paksa pesakit kanser tahap empat datang pejabat

KUALA LUMPUR, 23 DIS: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) semalam memohon maaf kepada keluarga seorang pencarum KWSP berhubung pengalaman perkhidmatan kurang menyenangkan yang dialami mereka.

“KWSP ambil maklum mengenai berita yang sedang tular berkaitan pengalaman perkhidmatan daripada salah seorang ahli KWSP di Johor Bahru. KWSP amat kesal dan mohon maaf atas pengalaman kurang menyenangkan yang dialami ahli tersebut dan keluarganya.

Pihak KWSP telah menghubungi dan berjumpa dengan ahli tersebut dan keluarganya untuk memahami situasi ini dengan lebih lanjut,” menurut Jabatan Perhubungan Korporat KWSP dalam satu kenyataan.

Gambar seorang pesakit kanser tahap empat yang terpaksa diusung ke pejabat KWSP untuk mengeluarkan wang simpanannya. Foto Facebook NUR SHEILA ABDULLAH

Dilaporkan seorang pengguna media sosial menzahirkan rasa kesal kerana kakaknya yang merupakan pencarum KWSP dan terlantar sakit akibat kanser dibawa menaiki ambulan ke pejabat berkenaan bagi pengesahan cop jari untuk memohon pengeluaran wang simpanan KWSP bagi tujuan rawatan.

Selain membantu kes pencarum tersebut, KWSP juga akan menggunakan pengalaman kali ini untuk memperbaiki proses yang sedia ada dalam memberikan perkhidmatan yang lebih baik dan prihatin kepada ahli.

KWSP menegaskan pihaknya sentiasa mengambil berat aduan atau maklum balas pencarum mengenai tahap perkhidmatan untuk tujuan penambahbaikan berterusan.

– BERNAMA


Pengarang :