PBT SELANGOR

MPAJ anjur sambutan Hari AIDS Sedunia

OLEH ALIFF HAIKAL

PANDAN INDAH, 9 DIS: Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) menganjurkan sambutan Hari AIDS Sedunia 2019 peringkat Hulu Langat di Padang Perbandaran MPAJ pada 8 Disember lalu bagi memupuk kesedaran terhadap penyakit itu.

Pihak berkuasa tempatan itu dalam kenyataan di Facebook memaklumkan program sempena Hari Tanpa Kenderaan itu membabitkan golongan remaja, agensi kerajaan dan bukan kerajaan.

“Usaha menangani masalah ini memerlukan kerjasama bersepadu daripada semua agensi termasuk badan kerajaan, bukan kerajaan, dan individu penghidap HIV bagi memastikan aktiviti pencegahan serta kawalan dapat dilaksana dengan lebih berkesan,” katanya.

Program dirasmikan Timbalan Yang Dipertua MPAJ, Hasrolnizam Shaari dan turut dihadiri Ketua Penolong Pengarah Unit HIV dan STI Jabatan Kesihatan Selangor, Dr Ozrinalifah Omar.

Antara pengisian program ialah acara larian, pameran haiwan, pertandingan memanah, ‘live band’, pertandingan mewarna dan ‘booth’ kesihatan MPAJ serta pemeriksaan HIV dan AIDS secara percuma.


Pengarang :