PBT SELANGOR

Operasi tembak gagak kurangkan populasi spesies pembangkai

SHAH ALAM, 20 DIS: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) akan mengadakan Operasi Menembak Gagak di bandar raya itu bagi mengurangkan populasi spesies pembangkai yang boleh menyebabkan kacau ganggu awam, esok.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awamnya, Shahrin Ahmad berkata, operasi berkenaan dijangka bermula seawal jam 6.30 pagi hingga 9 malam.

Katanya, beberapa kawasan di sekitar kedai pejabat dan perumahan akan terlibat dalam operasi selama sehari itu.

“Ini termasuk di Seksyen 2, 3, 4 dan 8, sekitar kedai pejabat, pasar dan perumahan Seksyen 6 manakala di Seksyen 9, 10, 11 adalah kawasan rumah kedai dan kerumahan serta juga di Seksyen 12.

“Selain itu, sekitar kedai pejabat, perumahan dan kawasan stadium Seksyen 13 serta Seksyen 14 termasuk di kaawasan tasik juga Seksyen 15 yang mempunyai kawasan kilang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Shahrin berkata, operasi terbabit turut dijalankan di sekitar kedai pejabat, perumahan, pasar dan kilang Seksyen 16, 17, 18 dan 20.

Di samping itu, sekitar kilang dan tanah perkuburan Seksyen 21, kawasan kedai pejabat serta perumahan Seksyen 22, 23 juga 24.

Operasi berkenaan juga melibatkan kawasan pejabat, perumahan dan kilang Seksyen 25, sekitar perumahan, rumah kedai dan kilang Seksyen U1, U11 serta U12.


Pengarang :