Hazzerwan Lee & Mariam Musa iaitu pemilik label Wan & Mary memenangi Pereka Aspiring Selangor Modest Fashion 2019 pada Majlis Selangor Modest Fashion Gala di Hotel Four Seasons, Kuala Lumpur pada 3 Disember 2019. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Wan & Mary ungguli anugerah Selangor Modest Fashion 2019

KUALA LUMPUR, 4 DIS: Wan & Mary, label dimiliki Hazzerwan Lee dan Mariam Musa berjaya menambat hati juri sekali gus dinobatkan sebagai Pereka `Aspiring’ Selangor Modest Fashion 2019, malam tadi.

Kedua-dua sahabat pelajar Kolej Kemahiran Tinggi Mara Rembau itu tidak sangka mereka terpilih pada majlis itu sekali gus berjaya mengalahkan pesaing lain yang turut dianggap hebat.

Hazzerwan berkata, pilihan tema lautan pada busana santun yang digayakan pada Malam Gala Selangor Modest Fashion 2019, kali ini benar-benar membawa tuah buat mereka.

Model memperagakan busana direka Hazzerwan Lee & Mariam Musa iaitu pemilik label Wan & Mary yang memenangi Pereka `Aspiring’ Selangor Modest Fashion 2019 pada Majlis Selangor Modest Fashion Gala di Hotel Four Seasons, Kuala Lumpur pada 3 Disember 2019. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
6 Attachments

“Kami menggabungkan warna laut manakala bentuk potongan busana ini pula digayakan mengikut alunan ombak,” katanya kepada SelangorKini.

Beliau berkata demikian pada Selangor Modest Fashion 2019 bertempat di Hotel Four Season, di sini, malam tadi.

Hadiah disampaikan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin.

Turut berangkat pada majlis itu Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah al Haj dan Ketua Pegawai Eksekutif Invest Selangor, Dato’ Hasan Azhari Idris.

Selangor Modest Fashion 2019 dianjurkan Invest Selangor dan mendapat kerjasama Selangor Youth Community.

Majlis itu adalah inisiatif Kerajaan Negeri untuk melahirkan pengkarya fesyen bertaraf dunia seterusnya menempatkan Selangor sebagai hab fesyen busana santun.

Selain Hazzerwan dan Mariam, lapan Pereka `Aspiring’ lain iaitu Ghaania, Emin Madrosa, Nadd Hassan, Arun Sayfull, Nicole Teoh, Shafirul Riza, Shawn Lee dan Fyrose turut mempersembahkan busana masing-masing pada malam berkenaan.

Sementara itu, Mariam berkata, beliau yakin misi utama Selangor membawa busana santun seiring dengan perkembangan dunia fesyen waktu ini.

“Busana santun atau dikenali sebagai ‘modest fashion’ mendapat permintaan tinggi dari dalam dan luar negara khususnya dari negara timur tengah.

“Saya juga melihat busana ini kaya dengan budaya sekali gus mampu menjadi pilihan masyarakat pelbagai kaum dan agama,” katanya.


Pengarang :