EXCO SELANGOR

Jawatankuasa peringkat PBT pantau projek perumahan, komersial

AMPANG, 1 MAC: Kerajaan Negeri menubuhkan jawatankuasa kecil di peringkat pihak berkuasa tempatan (PBT) bagi memantau projek baharu perumahan dan komersial, kata EXCO perumahan.

Haniza Talha berkata jawatankuasa tersebut akan memastikan semua pembinaan siap mengikut jadual selain mengatasi isu projek terbengkalai di negeri ini.

“Kita akan memastikan projek baharu disiapkan mengikut jadual yang ditetapkan sehingga sijil layak menduduki diperoleh dan perkara paling penting adalah pembeli mendapat kunci rumah.

“Jika didapati pembinaan alami sedikit kelewatan jawatankuasa ini akan terus berjumpa pemaju untuk mengetahui punca projek tidak mengikut jadual,” katanya selepas Majlis Penyerahan Sijil Kelayakan Menduduki dan Kunci Rumah Projek Perumahan Estana Court Blok B, Hulu Kelang di sini hari ini.

Haniza berkata jawatankuasa kecil di peringkat PBT turut diarahkan mengenal pasti dua projek terbengkalai dan bertindak sebagai penyelaras di antara pemaju atau pemaju penyelamat untuk menyiapkan pembinaan dalam tempoh dua tahun.


Pengarang :